Нічний розбійний напад в центрі Маріуполя

Добрі наміри маріупольця, який взявся провести нетверезого перехожого додому, за лічені хвилини перетворилися на корисливі. Штовхнувши потерпілого, чоловік заволодів мобільним телефоном, який згодом збув. Менше ніж за добу зловмисник був затриманий.

Громадяни у стані алкогольного сп’яніння нерідко стають мішенню злочинців.

Так, в ніч на 7 травня маріуполець побачив перехожого напідпитку. Між чоловіками зав’язалась розмова, під час якої зловмисник вирішив допомогти новому знайомому дістатися власної оселі. Проте дорогою плани розбійника змінилися: штовхнувши жертву, чоловік забрав мобільний телефон і втік.

Поліцейським знадобилося менше доби, щоб встановити місцезнаходження нападника. Потерпілий лише частково описав прикмети кривдника, а дії розгорталися пізно вночі.

На пошуки підозрюваного було орієнтовано патрульні наряди поліції та групи швидкого реагування, які відпрацьовували територію в районі скоєння злочину. Одночасно велися оперативні дії, правоохоронці опитували мешканців навколишніх будинків, бо розбійник, ймовірно, мешкав неподалік. Перевірялися місця скупки краденого. До роботи підключилися дільничні, які перевіряли місцевих раніше засуджених та інших осіб, що вже потрапляли до поля зору поліції. В результаті комплексу заходів поліцейські вийшли на зловмисника.

Наразі підслідний дає свідчення і пояснює, що викрадений телефон вранці відніс до ломбарду. Дії неодноразово засудженого 45-річного чоловіка кваліфіковано як розбій (ч.1 ст.187 Кримінального кодексу України), за що передбачено до 7 років позбавлення волі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *