На Донеччині затримали перехожого з тротилом у кишені

У місті Українську працівники Селидівського відділення поліції затримали чоловіка, який розгулював вулицями міста з вибухівкою. А у Вугледарі пильні правоохоронці завадили пересилці патронів до автомату у інший регіон.

Перехожого у місті Українську зупинили під час патрулювання для перевірки документів. Чоловік занервував, як з’ясувалося – недаремно: у кишені він ніс запаковану у газету та поліетиленовий пакет тротилову шашку.

Правопорушником виявився 30-річний місцевий мешканець. Пояснення чоловіка не відрізнялося оригінальністю: стверджував, що шашку знайшов у лісосмузі на околиці. Достовірність його слів буде перевірена під час досудового розслідування. На питання, що він збирався робити з тротилом, відповіді у підозрюваного не знайшлося.

У Вугледарі пильність поліцейських, які несуть службу у відділенні експрес-доставки вантажів, завадила місцевому мешканцю переслати патрони до автомату у Дніпропетровську область.

Правоохоронців, які мають перевіряти посилки на вміст заборонених предметів, насторожив той факт, що чоловік намагався розмовою відвернути їх увагу від своєї сумки. Працівники поліції вирішили переглянути вміст сумки, де під час огляду було виявлено понад 30 набоїв до автомату Калашникова калібром 7,62 мм. Вони були заховані у спортивному костюмі.

35-річний правопорушник зазначив, що боєприпаси йому дали знайомі й попросили відправити до Дніпропетровщини. Наразі поліція перевіряє, як часто чоловік виконував такі доручення, та встановлює особи відправників нелегальних боєприпасів.

Небезпечні предмети вилучені та направлені на експертизу, а їх власникам загрожує до 7 років в’язниці згідно ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *