Вбивство продавчині у Великдень

Аби розкрити зухвалий злочин, вчинений у прифронтовому селищі Кірове, що є крайньою точкою перед окупованою Горлівкою, поліцейські протягом чотирьох днів опрацювали усі 10 тисяч осіб, які тут мешкають. Правоохоронці встановили, що вбивця під виглядом свідка надавав неправдиві свідчення. Оперативники викрили його, знайшовши одну, але вирішальну зачіпку.

У світле свято селище на лінії розмежування сколихнула звістка про жорстоке вбивство у продуктовому магазині: невідомий вдарив 51-річну жінку-продавця ножем у голову. Тіло жертви зі скривавленою головою виявив 1 травня близько 14:30 торгівельний агент. Чоловік відразу подзвонив до поліції.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група, керівництво Торецького відділення поліції, судмедекспертиз та криміналісти. На пошуки зухвалого зловмисника були орієнтовані всі відділи та відділення поліції ГУ НП в Донецькій області.

Причиною смерті потерпілої стала відкрита черепно-мозкова травма. Встановлено, що жінка є жителькою Торецька, шість років працювала у мережі магазинів приватного торгівельного підприємства, останні три місяці – на цій торговій точці.

Були сформовані групи поліції з числа торецьких оперативників та співробітників обласного главку поліції, які перевіряли усі версії вчинення вбивства.

В ході першочергових оперативних заходів поліцейські встановили коло спілкування жертви та перевірили кожного з цього списку. У пошуках очевидців та свідків події провели подворовий обхід у районі скоєння злочину. І місцеві жителі, і керівництво загиблої працівниці казали, що вона була відповідальною та врівноваженою жінкою, за час роботи не мала жодного конфлікту з покупцями.

Робота з населенням принесла перші результати: свідки казали, що бачили у магазині чоловіка у світлій кепці, який нібито прийшов віддати гроші, що позичав у борг. Усі зовнішні наряди поліції Торецька отримали прикмети підозрюваного та перевіряли кожного, хто підпадав під них.

Правоохоронці вийшли на 35-річного раніше не засудженого місцевого мешканця – чоловік виявився одним з останніх, хто бачив продавчиню у живих та проходив у справі як свідок. Він стверджував, що віддав їй борг та пішов. Але досвідчені оперативник мали сумніви щодо правдивості цих свідчень.

Під час огляду житла підозрюваного поліцейські знайшли штани з маленькою, ледь помітною бурою плямкою. Це і стало першою зачіпкою, яка вказувала на причетність чоловіка до тяжкого злочину. Речовий доказ направлений на експертизу.

Провівши низку слідчо-оперативних та спецзаходів, правоохоронця зібрали достатню доказову базу й викрити зловмисника. Знайдено і знаряддя вбивства – ніж, який підозрюваний викинув на смітник разом з мобільним телефоном, поцупленим у жертви. Вони були загорнуті у ту саму світлу кепку.

Попередньо відомо, що чоловік скоїв вбивство, щоб не віддавати борг. Людське життя він оцінив у 400 гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, за що передбачено до 15 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування. Остаточну правову оцінку буде надано після проведення усіх необхідних слідчих дій.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *