Обстановка в районі проведення АТО станом на 20 квітня 2016 року

Зберігається активність противника на Донецькому напрямку. У районін.п.Авдіївка:

здійснювались обстріли позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням 82 та 120-мм мінометів;

поповнено боєкомплект підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;

заплановано посилення підрозділів 11 омсп, у рамках чого переміщено з Донецька у напрямку Макіївки танковий взвод, два мотострілецькі взводи та 11 вантажних автомобілів.

Протягом доби зафіксовано 23 обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів, 120 та 82-мм мінометів, з них: два – Майорськ, Ленінське (Слов’янський напрямок); 13 – Верхньоторецьке, Авдіївка, Опитне, шахта Бутовка, Мар’їнка (Донецький напрямок); вісім – Широкине, Бердянське (Маріупольський напрямок).

Зафіксовано чергові втрати військовослужбовців 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп:

19 квітня ц.р. загинув один військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК, а також поранено по одному військовослужбовцю 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град” і танків у районах Дебальцеве, Горлівка, Макіївка, Донецьк та Оленівка.

З огляду на збільшення кількості російських військовослужбовців, які не бажають брати участь у воєнних злочинах російської влади в Україні, командування ЗС РФ продовжує активне залучення підрозділів, особовий склад яких набраний переважно із народів Північного Кавказу. 19 квітня ц.р. до складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК прибув черговий російський підрозділ, укомплектований переважно вихідцями із Дагестану та Чечні. Встановлено персональні дані одного з військовослужбовців цього підрозділу: Алібатиров Іслам Рамазанович, 18.07.1985 р.н.

Напередодні святкування Дня Перемоги, командування російських окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою – демонстрація сили та “значних здобутків” у створенні збройних формувань т.зв. ДНР. Розглядаються варіанти проведення бойових дій наступального характеру на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів у т.зв. “сірій зоні” на Маріупольському напрямку.

Для посилення пропагандистського ефекту передбачається провести такі заходи під час перебування на тимчасово окупованих територіях сходу України представників іноземних проросійських рухів та партій, запрошених для участі у травневих святах.

Особливу увагу командування російських окупаційних військ приділяє святкуванню Дня Перемоги.

Щоб не зірвати проведення військового параду та утримати криміногенну обстановку в місцях проведення урочистостей, віддано наказ притримати виплату грошового утримання до кінця травня.

З огляду на відсутність елементів парадної форми одягу, для виготовлення парадних поясних ременів в терміновому порядку закуплено білий лінолеум, а замість дефіцитних чоловічих пальчаток білого кольору, військовослужбовцям видано жіночі.

З метою масового залучення місцевих мешканців передбачається видача продуктових наборів з основним “делікатесом” – китайською гречкою та парадної атрибутики (російських прапорців, георгіївських стрічок, транспарантів з портретами колишніх та сучасних “вождів”), доставка яких з території Росії запланована на 21 квітня ц.р. черговим гуманітарним конвоєм. Головною умовою отримання продуктового набору є участь в “массовці”.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *