На Львівщині чоловіки продовжили застілля, не зважаючи на тіло мертвої жінки у кімнаті

42-річна жителька міста Броди померла від отриманих тілесних ушкоджень

У Бродівське відділення поліції 15 квітня надійшло повідомлення про тіло жінки без ознак життя, виявлене у будинку в одному з сіл району. Про виявлене тіло правоохоронців повідомила фельдшер, котру викликали аби надати медичну допомогу потерпілій. Прийшовши за вказаною адресою, медик з’ясувала, що жінка вже тривалий час мертва. Як в подальшому встановили судмедексперти, смерть настала «внаслідок набряку головного мозку та крововиливів під оболонку головного мозку».

На місці події працювала слідчо-оперативна группа. Як встановили поліцейські, загибла – 42-річна мешканка міста Броди. Будинок належить 40-річному місцевому мешканцю, котрий нещодавно демобілізувався з лав Збройних сил України, 9 квітня повернувся додому та від того часу разом з приятелями «святкував». Разом з чоловіками участь у застіллях брала й загибла.

 

«Коли у чоловіків закінчувалась горілка, вони поїхали на таксі у Броди поповнювати «запаси» алкоголю та продуктів. Перед однією з таких поїздок, 13 квітня, власник будинку разом зі своїм 38-річним товаришем, наказали жінці прибрати у будинку та зварити їсти. Побачивши по приїзді, що їх вказівки не виконані, товариш демобілізованого розлютився та наніс жінці удар ногою в голову, від чого вона впала на підлогу, а потім завдав ще кілька ударів ногою їй в обличчя», – розповів начальник Бродівського відділу поліції, підполковник поліції Йосип Галицький.

 

Жінка залишилась лежати на підлозі, а чоловіки продовжили застілля. Лише під вечір наступного дня вони зауважили, що побита не подає ознак життя, проте й тоді не поспішили закликати на допомогу медиків, а зробили це лише вранці, 15 квітня.

 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 (Умисні тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до смерті потерпілого) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

 

Товаришу демобілізованого власника будинку повідомлено про підозру в скоєнні цього злочину. Суд обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *