У Харкові на хабарі у 80 тисяч гривень затримано співробітника військкомату

Поліцейські припинили механізм здирництва, який налагодив військовослужбовець. За грошову «винагороду» посадовець пообіцяв уникнути громадянину призову на строкову службу. Сьогодні під час отримання останньої частини хабара капітана затримали.

До Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції у Харківській області звернулась громадянка. Вона повідомила, що 44-річний посадовець військового комісаріату вимагає 80 тисяч гривень хабара. За цю суму капітан допоможе її знайомому уникнути призиву на строкову службу.

За фактом вимагання неправомірної вигоди військовою прокуратурою Харківського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження, працівники УЗЕ спільно з прокуратурою задокументували факти отримання хабара працівником військкомату.

Сьогодні, 18 квітня, працівники УЗЕ Нацполіції, військової прокуратури та оперативного штабу центрального Управління СБУ в зоні проведення АТО затримали старшого офіцера відділу районного комісаріату під час одержання ним останньої частини неправомірної вигоди.

Загалом військовий отримав 80 тисяч гривень неправомірної вигоди за уникнення громадянином від призиву на строкову службу.

Капітану-здирнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час проводяться заходи по встановленню інших фактів вимагання та одержання працівником військкомату неправомірної вигоди.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *