Парламент відправив Яценюка у відставку та обрав Гройсмана

Верховна Рада України задовільнила заяву Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та прийняла його відставку.

За таке рішення проголосувало 257 депутатів.

Документом також призначено Володимира Гройсмана Прем’єр-міністром України та скасування раніше прийнятої Постанови про визнання роботи Уряду Яценюка незадовільною.

Голосуванню передував виступ Президента України Петра Порошенка. Він запропонував залишити на своїх посадах Міністра оборони Степана Полторака та Міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Після виступу Порошенко відбув до Львова.

До народних депутатів також звернувся кандидат на посаду Прем’єр-міністра Володимир Гройсман.

Його виступ супроводжувався  невдоволеними вигуками Олега Ляшка та інших депутатів.

З трибуни виступили також представники депутатських фракцій.

Олег Березюк від Самопомочі побажав успіхів новій коаліції та Уряду. Представник поваленої влади Януковича Юрій Бойко у своєму виступі розкритикував роботу Уряду Яценюка.

Подякував Яценюку навіть Юрій Луценко. Від нього похвалу в сторону Уряду було чути дещо дивно, адже весь час діяльності Яценюка супроводжувався виключно критикою його роботи.

Готовність підтримати новий Кабінет Міністрів України висловив представник депутатської групи Відродження Віктор Бондар. Ця депутатська група, переважно, сформована із колишніх членів фракції Партії Регіонів.

Голова фракції Народний Фронт Максим Бурбак закликав до нової якісної роботи, а лідер Батьківщини Юлія Тимошенко заявила про непотрібні оплески та овації для Яценюка і його Уряду та закликала до якісної роботи в опозиції.

Олег Ляшко сказав, що немає демократичної коаліції із двох фракцій Блоку Петра Порошенка та Народного Фронту. Про це мало показати голосування. За його словами – це широка коаліція разом із регіоналами. Він також вказав на порушення Регламенту Верховної Ради, оскільки звільнення Арсенія Яценюка не може відбуватися одним голосуванням разом із призначенням Володимира Гройсмана.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *