Обстановка в районі проведення АТО станом на 26 березня 2016 року

Противник продовжує провокаційні дії та заходи з посилення передових підрозділів на Донецькому напрямку:

у районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски, Мар’їнка зберігається висока інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням 82-мм та 120-мм мінометів;

до району н.п.Олександрівка переміщено танковий та мотострілецький взводи 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ;

у напрямку Горлівки та Донецька направлено групи снайперів, які пройшли підготовку на полігоні “Кадамовский” Ростовської області РФ;

зафіксовано перебування у Донецьку маневрених груп підрозділів радіоелектронної боротьби ЗС РФ.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність артилерійських систем калібром понад 100-мм у районах н.п.Макіївка, Троїцьке та Донецьк.

Зафіксовано чергові факти постачання з території Росії боєприпасів та спеціальної техніки для потреб 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ:

з початку тижня до н.п.Свердловськ прибуло сім ешелонів з боєприпасами;

для доукомплектування розвідувальних підрозділів 1 АК з території РФ надійшов безпілотний комплекс повітряної розвідки “Типчак”.

Встановлено чергові факти підривної діяльності військовослужбовців Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ, Росія) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ, направлені на знищення української інфраструктури зв’язку та домінування російської пропаганди в інформаційному просторі тимчасово окупованих територій сходу України.

24 березня ц.р. на спільній нараді за участю директора “народного” оператора мобільного зв’язку “Фенікс” т.зв. ДНР А. Резніченко було ухвалено рішення щодо цілеспрямованого виведення з ладу базових станцій українських операторів стільникового зв’язку, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донбасу та поблизу лінії розмежування. Це змусить місцеве населення відмовитись від послуг українських компаній на користь “Фенікса” та дозволить російському командуванню проводити систематичні акції пропаганди, повністю контролювати розмови і повідомлення місцевих жителів, а також отримувати комісійну винагороду за “залучення нових абонентів”.

23 березня ц.р. адміністрацією президента Росії прийнято рішення виділити 25 млн. російських рублів т.зв. міністерству зв’язку “ДНР” на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, а також станцій-ретрансляторів Тореза та Горлівки. З огляду на корумпованість керівництва т.зв. ДНР, відповідальність за цільове використання коштів покладена на начальника Центру інформаційного протиборства полковника ЗС РФ К.Карпова. Виділення такої значної суми на пропаганду в умовах стагнації російської економіки вказує на пріоритети воєнно-політичного керівництва Росії та нехтування інтересами пересічних громадян.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *