На Одещині з хабаром понад 10 тисяч гривень затримано посадовця

За погодження документів на розміщення знаків дорожнього руху заступник директора комунального підприємства вимагав від представників товариства неправомірну вигоду. Під час отримання останньої частини хабара посадовця затримали.

У рамках кримінального провадження працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Одеській області задокументували факт отримання керівником частини хабара у сумі 3,8 тисяч гривень.

Вартість оформлення дозвільних документів на розміщення знаків дорожнього руху, на думку заступника директора КП, становила понад 10 тисяч гривень.

Сьогодні, 16 березня, в одному з місцевих ресторанів посадовця затримали працівники УЗЕ та слідчого управління ГУНП в Одеській області. Здирник отримав від представника товариства решту суми неправомірної вигоди у сумі 6,5 тисяч гривень, яку правоохоронці вилучили.

Загальна сума хабара склала 10,3 тисячі гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *