Обстановка в районі проведення АТО станом на 8 лютого 2016 року

Ситуація в зоні проведення АТО характеризується збільшенням інтенсивності вогневого впливу противника на підрозділи наших військ. Протягом доби здійснено 61 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм та 120-мм мінометів, з них: 26 – Зайцеве, Майорськ, Троїцьке, Новгородське (Слов’янський напрямок); 33 – Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); два – Гранітне, Старогнатівка (Волноваський напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Донецьк, Горлівка, Кіровське, Єнакієве, Безіменне та Торез забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, артилерійських систем калібром більше 100-мм, 152-мм САУ “Акация” та 122-мм РСЗВ “Град”.

У зв’язку із залученням до збройних формувань 1 та 2 АК колишніх засуджених, криміногенна обстановка на тимчасово окупованих територіях Сходу України продовжує погіршуватись.

Крім того, командування російських окупаційних військ і т.зв. влада Донбасу не спроможні забезпечити необхідною медичною допомогою навіть власних військовослужбовців, що призводить до ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації та зростання рівня смертності. Підтверджуються випадки смерті на тимчасово окупованих територіях понад 50 військовослужбовців ЗС РФ під час сезонного загострення захворювань.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *