В Дніпропетровській області 6 рибалок опинились на дрейфуючій кризі

О 10:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в акваторії Каховського водосховища річки Дніпро відкололась крига, на якій були люди.

Для допомоги постраждалим було направлено співробітників 28 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Дніпропетровській області. За уточненою інформацією від працівників правоохоронних органів стало відомо, що на крижині в бік міста Енергодар Запорізької області дрейфує 6 чоловік-рибалок.

Для порятунку людей було залучено водолазів комунальної служби міста Нікополь, рятувальників ДСНС на автомобілі АРА, а також підготовлено рятувальний човен «Гліссер» з боку співробітників аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах ГУ ДСНС у Запорізькій області. Через течію, кригу з людьми, розмір якої складав близько 6 км на 10 км, почало повертати. В районі Новопавлівської кручі її принесло однією стороною до берега, внаслідок чого люди змогли самостійно вийти на берег. На момент прибуття рятувальних підрозділів, об 11:30, рибалки безпечно покинули кригу та подальшої допомоги не потребували.

Служба порятунку «101» вкотре нагадує, що виходити на лід в період відлиги небезпечно для життя! Наполегливо радимо рибалкам не наражати себе на небезпеку та відмовитись від такого небезпечного виду дозвілля.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *