У Кіровограді затримано на хабарі головного фахівця фітосанітарної лабораторії

Експерт вимагала від громадянина 4 тисячі гривень хабара. Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції затримали посадовця під час отримання нею частини неправомірної вигоди.

За фактом вимагання неправомірної вигоди посадовими особами державної установи СУ ГУНП в Кіровоградській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час проведення комплексу оперативно-слідчих заходів працівники УЗЕ встановили, що заступник завідуючого – головний фахівець відділу аналізу фітосанітарної лабораторії за виконання своїх безпосередніх службових обов’язків вимагає від громадянина грошову “винагороду”, а саме за підготовку та видачу 20 висновків фітосанітарних експертиз щодо аналізу стану рослин (пшениці) та їх відповідності нормам. Також була чітко встановлена вартість послуг (з розрахунку 200 грн. за 1 висновок).

Під час отримання частини визначеної 60-річним експертом суми хабара, жінку затримали працівники УЗЕ в службовому кабінеті. У неї вилучили 3 тисячі гривень, отриманих від громадянина в якості “подяки”.

На даний час головний фахівець затримана в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *