У Харкові затримали дует корупціонерів з міської ради

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ), слідства Національної поліції та прокуратури затримали двох посадовців за отримання 14 тисяч гривень неправомірної вигоди. Заступника начальника відділу одного з управлінь міськради правоохоронці затримали в кафе під час отримання ним останньої частини хабара, начальника дільниці – в службовому кабінеті.

До працівників УЗЕ НП в Харківській області звернувся приватний підприємець та повідомив, що з метою оренди приміщення для здійснення торгівельної діяльності звернувся до виконавчого органу. За певну “винагороду” 38-річний посадовець пообіцяв останньому вирішити його питання. До своїх злочинних намірів залучив 54-річну начальницю дільниці.

Слідчим відділу відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів працівники Управління встановили, що начальниця дільниці за виділення приміщення вимагала від підприємця 4 тисячі гривень “винагороди”, а заступник відділу – 10 тисяч гривень за оформлення належних документів. Також правоохоронці задокументували отримання посадовцями кількох частин обумовленої ними суми хабара.

Сьогодні, 4 лютого, під час отримання ними останньої частини “подяки” працівники Управління захисту економіки, слідства НП в Харківській області та Харківської місцевої прокуратури затримали заступника начальника відділу одного з управлінь міськради і начальницю дільниці. Чоловіка затримали в кафе, у нього вилучено 4,5 тисячі гривень, жінку – у службовому кабінеті при отриманні 2 тисяч гривень хабара.

На даний час слідчі дії тривають.

Дуету корупціонерів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *