В Одесі посадовця з облдержадміністрації затримано з хабаром у 300 доларів США

За не вжиття заходів реагування по виявленим правопорушенням заступник начальника відділу одного з управлінь обласної державної адміністрації вимагав від підприємця неправомірну вигоду. Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ), слідства Національної поліції та прокуратури Одеської області затримали посадовця на вулиці під час отримання ним хабара.

Наприкінці січня до співробітників Управління захисту економіки звернувся приватний підприємець із заявою про вимагання у нього неправомірної вигоди.

Слідчим СУ ГУНП в Одеській області розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Зустріч з підприємцем посадовець призначив на одній з вулиць міста.
4 лютого, правоохоронці затримали 24-річного заступника начальника відділу під час отримання ним хабара. У затриманого працівники поліції вилучили 300 доларів США, отриманих у якості “винагороди” за невжиття заходів по виявленим в ході проведення перевірки правопорушенням.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання щодо нього міри запобіжного заходу.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *