На Херсонщині розкрито жорстоке вбивство лихваря

У Херсоні правоохоронці затримали 29-річного раніше судимого, який підозрюється у вбивстві пенсіонера за відмову у позиці.

Минулого тижня до Новотроїцького відділення поліції надійшов виклик. Громадяни повідомили, що кілька днів не виходить на вулицю їх односельчанин.

На місце виклику виїхала слідчо-оперативна група. Під час бесіди із правоохоронцями заявники розповіли, що декілька днів до них не виходить дідусь, у якого вони позичали гроші. Тому стурбовані громадяни вирішили викликати поліцію.

У будинку правоохоронці виявили труп дідуся із слідами побиття. Під час огляду місця події на перший погляд здалося, що нічого не зникло. Потім оперативники знайшли зошит, у якому були записані імена та цифри. Під час розслідування стало відомо, що пенсіонер давав під відсоток позики всім, хто до нього звертався. А усі борги записував у зошит. По загальним підрахункам дідусь позичив понад півмільйона гривень своїм односельцям.

У слідчих одразу виникла версія, що, можливо, пенсіонера вбили, аби не повертати гроші.

Також стало відомо, що останнім часом дідусь жалівся на одного із чоловіків, який щодня ходив до нього щоб позичити гроші, а він йому відмовляв. Правоохоронці стали розшукувати позичальника, але він зник із села.

«Завдяки професійній роботі правоохоронців було встановлено, що декілька днів тому підозрюваний зняв квартиру в обласному центрі, де його і затримали, – зазначив заступник начальника Управління кримінальної поліції Сергій Курділов. – Під час допиту він зізнався, що був дуже ображений через те, що дідусь не позичав йому грошей, як іншим односельцям. Уночі він розбив скло та потрапив у будинок. Зловмисник прив’язав пенсіонера, почав його бити і душити, вимагаючи гроші. Коли дідусь помер, він знайшов 19 тисяч гривень і втік. Щоб приховати злочин, закривавлені речі потерпілого зловмисник викинув у 30-ти метровий колодязь.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій зловмисника за ст. 187 КК України «Розбій». Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *