Двоє мешканців Костянтинівки підірвалися на розтяжці бойовиків поблизу лінії розмежування

З мінно-вибуховими травмами до лікарні м. Дзержинська були доставлені двоє чоловіків 28 та 44 років. Постраждалі натрапили на вибуховий пристрій у лісосмузі поблизу смт Ленінського. Подію попередньо кваліфіковано як теракт.

Поліцейські встановили, що друзі приїхали з Костянтинівки до Ленінського в гості до товариша. За словами чоловіків, вони пішли прогулятися до лісосмуги, поставити пастки на зайців та натрапили на розтяжку.

Постраждалим надано медичну допомогу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.

Це вже другий факт підриву мирних громадян на вибухових пристроях з початку 2016 року. Нагадаємо, 7 січня в Артемівському районі трактор, який працював у полі поблизу лінії розмежування, наїхав на міну та згорів.

У 2015 році внаслідок підривів на розтяжках, мінах і інших невідомих вибухових пристроях в Донецькій області загинули 25 мирних жителів. З них 4 дитини, 8 жінок і 13 чоловіків. Поранено 70 чоловік (5 дітей, 28 жінок і 37 чоловіків).Таким чином, всього постраждало 95 людей. З них 38 осіб – підірвалися на розтяжках. 6 разів на міну наїжджав трактор при виконанні сільгоспробіт.

Поліція Донецької області в черговий раз нагадує про необхідність дотримуватися правил особистої безпеки під час перебування на лінії розмежування. Звертайте увагу на попереджувальні написи, не піддавайте своє життя небезпеці. Утримайтеся від прогулянок лісосмугами, полями тощо.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *