На Львівщині син до смерті побив власну матір

Як встановили працівники Яворівського відділу поліції, 40-річний мешканець Новояворівська бив свою матір деревяною палицею-ходулею.

Близько 12-ї години 27 січня у Яворівський відділ поліції надійшло повідомлення від чергового Новояворівської районної лікарні про те, що під час виїзду на виклик у місті Новояворівську, він виявив тіло літньої жінки без ознак життя з ушкодженнями голови.

Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події, встановили, що померла – 66-річна мешканка Новояворівська. Також у квартирі перебував 40-річний син потерпілої, котрий проживає разом з матір’ю. Лікарів викликала донька померлої, а їй про те, що з мамою сталось щось недобре повідомив брат.

Для правоохоронців чоловік, котрий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, підготував свою версію того, що сталось.

«Як пояснив син померлої, жінка могла ходити лише з палицею-ходулею, і йому часто доводилось допомагати їй. У той день він повернувся додому у стані алкогольного сп’яніння і сів дивитись телевізор. Мати пішла до вбиральні й, повертаючись, впала. Він допоміг їй піднятись, вклав у ліжко, а сам заснув. Коли прокинувся, виявив, що мати вже мертва і зателефонував сестрі», – розповів начальник Яворівського відділу поліції підполковник поліції Ігор Муха.

За словами сина, матір могла травмуватись під час падіння, проте характер травм вказував на те, що жінку чимось били по голові, а на одязі сина були помітні чисельні сліди крові. У квартирі правоохоронці також виявили поламану дерев’яну палицю-ходулю зі слідами крові. Під час опитування чоловік зізнався, що тілесні ушкодження матері наніс саме він.

«В подальшому під час опитування син розповів, що, підіймаючи матір з підлоги, він розізлився на неї за те, що вона, ніби то, не допомагає йому, а навпаки, ускладнює завдання. Тоді він вхопив палицю та завдав нею кілька ударів матері по голові», – повідомив Ігор Муха.

Після цього зловмисник поклав матір на ліжко і сам ліг спати. Прокинувшись зранку, він усвідомив, що мати померла, зателефонував сестрі, а та викликала бригаду швидкої медичної допомоги.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Проводиться досудове розслідування, невдовзі суд обере для зловмисника міру запобіжного заходу.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *