На Полтавщині пенсіонери “обміняли” більше 100 тисяч гривень на папірці

До «пастки» переконливих аферистів потрапили троє пенсіонерів Полтавської області, найстаршому з яких 85 років. Під приводом обміну старих купюр на нові, лиходіям вдалося замінити папірцями більше 100 тисяч гривень.

Від кожного пенсіонера невідомі отримали від 30-ти до 45-ти тисяч заощаджених гривень.

За висновками фахівців карного розшуку примітивна схема «обміну» працює майже безвідмовно, оскільки розрахована здебільшого на людей похилого віку. Останні, нажаль, у переважній більшості випадків, не спроможні перевірити достовірність інформації, а також документи осіб, які представляються банківськими або соціальними працівниками.

Відтак, правоохоронці закликають усіх краян, в оточенні яких є інваліди та особи похилого віку (а надто, якщо вони потребують опіки), застерегти їх та надати своєчасні поради. Нагадайте своїм близьким про небезпеку спілкування з незнайомцями, а також про необхідність збереження в таємниці особистої інформації.

Яких правил слід дотримуватися:

– якщо зустріли незнайомця на вулиці або він завітав додому, обов’язково вимагайте документи, який посвідчує особу або доводить, що вона є представником конкретної організації;

– не повідомляйте стороннім і малознайомим особам реквізити банківської картки, паролі, логіни та інші персональні дані;

– звертайте увагу на особливі прикмети невідомих, аби за необхідності надати цю інформацію поліції.

Якщо ви або ваші близькі опинилися в аналогічній ситуації, негайно поінформуйте поліцію за номером «102» або за номерами гарячої лінії ГУ НП України Полтавській області: (0532) 517-757, 562-233 або зверніться до найближчого територіального відділу (відділення).






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *