В Україні затримано іноземця, якого підозрюють в організації потужних кібератак за кордоном

Чоловік організував серію DDos-атак на сайти півтора десятка магазинів, які здійснюють торгівлю через Інтернет-мережу. За їх припинення зловмисник вимагав понад 1,5 мільйона євро. Через дії чоловіка компаніям було спричинено збитки на понад 2,6 мільйона євро. Зараз до нього застосовано тимчасовий арешт.

Головним слідчим управлінням (ГСУ) Національної поліції України організовано виконання клопотання компетентних органів Федеративної Республіки Німеччина про надання міжнародної правової допомоги у кримінальній справі відносно громадянина зазначеної країни.

Раніше чоловіка було оголошено в міжнародний розшук. Його розшукували за вчинення низки потужних розподілених кібератак, які мали на меті спричинити відмову в обслуговуванні об’єктів інформаційної інфраструктури німецьких компаній. За припинення таких атак чоловік вимагав понад 1,5 мільйона євро.

Правоохоронні органи Федеративної Республіки Німеччина підозрюють затриманого у вчиненні як мінімум 15 кримінальних правопорушень (атак на комп’ютер з метою зробити його недоступним) щодо 15 магазинів, які продають свої товари через всесвітню мережу Інтернет. Через дії зловмисника німецьким компаніям було заподіяно матеріального збитку на загальну суму понад 2,6 мільйона євро.

20 січня у Києві громадянина ФРН було затримано працівниками Департаменту кіберполіції разом зі слідчими в рамках виконання запиту правоохоронних органів Федеративної Республіки Німеччина. Затримання відбулося з метою арешту і подальшої екстрадиції зловмисника до Німеччини для притягнення до кримінальної відповідальності.

Наразі згідно з рішенням слідчого судді одного з районних судів міста Києва відносно затриманого громадянина Федеративної Республіки Німеччина застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *