У Добропіллі в автомобілі нетверезого водія виявили ручний кулемет

Працівниками поліції, що забезпечують безпеку дорожнього руху, був зупинений автомобіль «Шкода Рапід», яким керував нетверезий водій. Під час огляду автомобіля було вилучено ручний кулемет. «Стрільцю» напідпитку загрожує адміністративне стягнення та позбавлення волі на строк до семи років.

Під час несення служби з нагляду за дорожнім рухом у місті Добропілля на вулиці Залізнична працівниками поліції був зупинений водій автомобіля «Шкода Рапід». При перевірці документів виявилось, що водій знаходиться у стані алкогольного сп’яніння. 37-річний мешканець Красноармійська пояснив, що приїхав у Добропілля до друзів. Під час огляду багажника під особистими речами правоохоронці виявили ручний кулемет Дегтярьова.

Вартові доріг викликали слідчо-оперативну групу та склали на водія адміністративний протокол за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. За подібні дії передбачено покарання у вигляді штрафу у сумі 3400 гривень, позбавлення права керування транспортним засобом на строк до двох років, або адміністративного арешту на строк до 10 діб.

Після приїзду слідчо-оперативної групи з багажнику автомобіля був вилучений ручний кулемет Дегтярьова.

Факт незаконного зберігання вогнепальної зброї внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *