У Дніпропетровську у топлес-клубі танцівниці підробляли повіями

Господар та адміністратор топлес-клубу особисто підшуковували дівчат-танцівниць, яких потім примушували займатися проституцією.

19 січня 2016 року працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП в Дніпропетровській області та слідчі провели у закладі обшук в межах відкритого за сутенерство кримінального провадження. Під час обшуку були виявлені грошові кошти та інші речові докази, які підтверджують факти сутенерства та притоноутримання в приміщенні нічного топлес-клубу, розташованого на вулиці Карла Лібкнехта у Дніпропетровську.

Було встановлено, що цього дня адміністраторка топлес-клубу за матеріальну винагороду у розмірі 1,5 тис. грн. за годину запропонувала відвідувачу топлес-клубу одну із танцівниць в якості повії. Після цього відвідувач відвіз повію у готель, де між ними відбувся статевий акт. Також правоохоронці з’ясували, що у топлес-клубі одночасно працюють 10 танцівниць-повій. За надання інтимних послуг адміністрація закладу отримувала від відвідувачів 1,5 тис. гривень за годину, з них 300 гривень вони сплачували дівчатам, а іншу частину злочинного прибутку залишала собі.

Дії адміністратора та господарів топлес-клубу підпадають під ознаки злочину, передбаченого ст. 302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво), ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за цими статтями.