Курсант поліцейського вишу затримав крадія у Полтаві

До керівника Київського відділення поліції міста Полтави звернулась полтавка Марина Бланкіна, потерпіла по кримінальному провадженню за фактом крадіжки. Молода дівчина просила відзначити вчинок хлопця, який врятував її від злодія.

«Злодій витяг гаманець із моєї сумки, коли я заходила у тролейбус, – розповідала дівчина. – Коли помітила зникнення гаманця, то вискочила із тролейбуса назад на зупинку і побачила чоловіка, який біг тротуаром. Зрозумівши, що це злодій, почала його наздоганяти і кричати про допомогу».

На крики потерпілої відгукнувся юнак, який був неподалік. Він наздогнав злодія, затримав його та згодом передав поліцейським. Як виявилось, хлопцеві вдалось затримати зловмисника, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Під час огляду, який проводився поліцейськими на місці скоєння злочину, у нього виявили не лише викрадений гаманець з грошима, але й наркотичні засоби.

Керівник Київського відділення поліції міста Полтави відгукнувся на прохання дівчини.

«Коли ми почали спілкуватись із хлопцем, який затримав злодія, то виявилось, що він не звичайний, як ми кажемо, «пересічний» мешканець Полтави, – розповів підполковник поліції Сергій Махно. – Полтавець Валентин Журба виявився курсантом третього курсу Дніпропетровського університету внутрішніх справ. Цей факт мене дуже порадував. Вчинок хлопця говорить про те, що із нього вийде гарний офіцер поліції».

Свій вчинок полтавець здійснив в останній день своєї новорічної відпустки і зараз перебуває на навчанні у Дніпропетровську. Зважаючи на це, начальник Київського відділення поліції Полтави направив на адресу керівництва Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ підготовлену Почесну грамоту для юного полтавця з проханням вручити її герою, а також поставити у приклад усім курсантам.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *