Артемівським поліцейським для затримання бойовика довелося провести спецоперацію

Отримавши оперативну інформацію про те, що один з жителів с. Новолуганське брав участь у незаконному збройному формуванні, оперативники провели спільну спецоперацію з бійцями підрозділу «Дніпро-1». Поліцейські виманили зловмисника на підконтрольну Україні територію, де й здійснили його затримання.

Для реалізації отриманої оперативної інформації оперативники звернулися за допомогою до бійців підрозділу «Дніпро-1». Правоохоронцями було створено умови, завдяки яким зловмисник опинився на лінії зіткнення та потрапив у засідку. Результатом спільно проведених заходів стало затримання колишнього бойовика. Чоловікові нічого не залишалося, як почати співпрацювати з поліцейськими і давати свідчення.

У ході бесіди із затриманим поліцейські з’ясували, що приблизно з кінця квітня – початку травня 2014 року в с. Новолуганське Артемівського району, а також у прилеглих населених пунктах (м. Світлодарськ, м. Дебальцеве) стали з’являтися бойовики «ДНР», які встановлювали контроль над населеними пунктами. В кінці травня 2014 року 39-річний житель с. Новолуганське дав згоду на надання допомоги на блокпосту, який розташовувався на в’їзді в р. Дебальцеве.

В обов’язки добровольця входило зупиняти транспортні засоби, які перетинали блокпост, проводити їх огляд, здійснювати охорону блокпоста від можливого нападу з боку українських військ. При кожному «заступленні в наряд» на блокпосту новобранцю терористів видавали карабін «СКС» з боєприпасами. Після приблизно 10 таких чергувань добровільний помічник бойовиків розчарувався у бандформуванні і перестав надавати якусь допомогу його учасникам.

На теперішній час відносно зловмисника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності», за що передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *