Поліцейські Полтавщини вилучили з незаконного обігу близько 10-ти тонн сумнівного алкоголю

На території міста Полтава троє непрацюючих місцевих мешканців організували підпільний цех з незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

Працівники Управління захисту економіки в Полтавській області викрили та задокументували організовану злочинну групу полтавців. Зловмисники розбавляли спирт водою та іншими інгредієнтами.

При цьому використовували обладнання, що забезпечує масове виробництво такого товару без марок акцизного податку.

Вказану продукцію злочинна група реалізовувала через торгівельну мережу на території Полтавської області.

«У ході проведення санкціонованих обшуків у злочинців вилучено обладнання для виготовлення даної продукції, близько 10-ти тон прозорої рідини з характерним запахом спирту, та понад 100 тисяч гривень готівки, – зазначив начальник Управління захисту економіки в Полтавській області Костянтин Кругляк. – Сумнівний алкоголь направили на дослідження».

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

За скоєне законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією всього належного майна.

Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *