Розбійний напад в Донецькій області

Співробітниками Селидівського відділення поліції затримані двоє раніше судимих чоловіків, які вчинили розбійний напад на місцевого жителя. Заборонені предмети вилучені, правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

22 січня в Селидівське відділення поліції надійшло повідомлення, про те то невідомі із застосуванням зброї вчинили розбійний напад на 50-річного чоловіка.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група та керівництво Красноармійського відділу поліції.

Потерпілий розповів, що він почув шум у дворі і вирішив вийти подивитися, що там відбувається. Коли вийшов, на нього накинулися двоє невідомих, які, погрожуючи ножем і гранатою, вимагали у нього гроші. Господар будинку не розгубився і надав грабіжникам гідний опір. У ході боротьби розбійники полишили свій злочинний намір і поспішили зникнути з місця події, забувши у дворі деякі свої особисті речі.

На пошуки зловмисників був орієнтований увесь особовий склад Селидівського відділення поліції, всі наряди і патрулі, було введено оперативний план «Спіраль». Вже приблизно через годину патрульний наряд помітив двох чоловіків, які були схожі на описаних заявником. При огляді особистих речей підозрюваних, у присутності понятих, була виявлена ​​і вилучена граната «Ф-1», якою зловмисники погрожували потерпілому. Правопорушники були затримані і доставлені у відділення поліції.

Розбійниками виявилися 30-річний місцевий житель і 50-річний житель села Гостре. Обидва раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння тяжких злочинів. Як пояснили правопорушники, в процесі спільного розпиття спиртного їм прийшла в голову ідея вчинити наліт на приватний будинок з метою роздобути грошей. Удвох вони обговорили план нападу і вирушили «на справу».

Підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Стосовно зловмисників відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Цього разу злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *