Як ліквідовують наслідки негоди?

Протягом 17 – 19 січня через територію України (у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській та Херсонській областях) проходив активний циклон, обумовлений сильними снігопадами, хуртовинами, поривами вітру до 30 м/с, випадіння опадів, якого перевищили місячну норму опадів у середньому в 1,5 рази. 20 січня активний циклон покинув межі України. Протягом 22 січня на території України спостерігалися місцями опади у вигляді невеликого снігу.

Станом на 7 год. 23 січня в країні без істотних опадів. Температура повітря на заході 4-6 морозу, на решті території від 9 до 16 градусів морозу, у Луганській області до 23 градусів морозу.

За даними Укравтодору на території країни заторів немає.

Відновлено рух автомобільного транспорту на дорогах державного та регіонального значення у Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях.

На окремих ділянках доріг в Одеській та Миколаївській областях місцями організовано реверсний рух:

Одеська область

М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ;

М-15 Одеса – Рені (на Бухарест);

М-16 Одеса – Кучурган (на Кишинів);

Миколаївська область

М-13 Кіровоград-Платонове (на Кишинів);

На дорогах місцевого значення ускладнено проїзд до 106 населених пунктів у п’яти областях, а саме: Миколаївська – 71, Одеська – 22, Кіровоградська – 11, Дніпропетровська – 1 та
Сумська -1.

Підрозділами ДСНС в даних областях у цілодобовому режимі організовано чергування техніки підвищеної прохідності на основних автошляхах Держави для оперативного вивільнення людей із транспортних засобів, які потрапили в снігові перемети, їх транспортування до пунктів обігріву, найближчих населених пунктів.

З початку ускладнення погодних умов надано допомогу у вивільнені 3 тис. 439 автотранспортних засобів (за добу 130) та надано допомогу 6 тис. 466 особам (за добу 193).

Протягом 22 січня аварійними бригадами обленерго проводилися роботи по відновленню електропостачання населених пунктів, які були знеструмлені в ніч з 17 на 18 січня внаслідок складних погодних умов (пориви вітру, налипання снігу та обледеніння), через спрацювання систем захисту ліній електропередач.

Станом на 8 год. 23 січня залишаються знеструмленими 36 населених пунктів у Херсонській області.

До відновлення енергопостачання населених пунктів залучені бригади обленерго. Силами ДСНС протягом доби надавалась допомога у доставці бригад обленерго до важкодоступних місць для проведення робіт з відновлення пошкоджених ліній електропередач.

Всього до ліквідації наслідків негоди залучено 1 тис. 588 чол. та 690 од. техніки, у тому числі: від ДСНС – 257 чол. і 74 од. техніки, від Укравтодору – 1 тис. 47 чол. і  527од. техніки та від Укренерго – 284 чол. та 89 од. техніки.

Відповідно до інформації Українського гідрометцентру 23 січня вдень в Україні без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 3-8 м/с. Температура 9-14° морозу, в західних областях 3-8° морозу. По Києву та області без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 3-8 м/с. Температура 9-14°, у Києві 9-11° морозу.

Протягом 17 – 19 січня через територію України (у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Херсонській областях) проходив активний циклон, обумовлений сильними снігопадами, хуртовинами, поривами вітру до 30 м/с, випадіння опадів, якого перевищили місячну норму опадів в середньому у 1,5 рази. 20 січня активний циклон покинув межі України. Протягом. 21 січня спостерігалися опади у вигляді невеликого снігу у західному, північному регіонах в Харківській та Запорізькій областях.

Станом на 7 год. 22 січня в країні спостерігається невеликий сніг в північних областях. Температура повітря від 6 до 14 градусів морозу.

За даними Укравтодору на території країни заторів немає.

У Дніпропетровській, Кіровоградська, Миколаївській та Одеській областях, продовжуються попереджувальні заходи, щодо недопущення аварійних ситуацій та виникнення заторів, у вигляді обмеження і заборони руху автотранспортних засобів.

Дніпропетровська область – закрито рух для всіх видів транспорту на ділянці а/д державного значення:

Н-11 Дніпропетровськ – Миколаїв, км 137 – км 179;

Знято обмеження в русі автотранспорту по ділянкам автомобільних доріг державного значення:

М-04 Знам`янка – Луганськ – Ізварине, км 72 – км 151;

Р-52 Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка, км 24 – км 96.

Кіровоградська область – частково обмежено рух для вантажних, великовагових та великогабаритних транспортних засобів ( інтервал  20 хв.)  на автодорогах:

Н-23 Кіровоград – Кривий Ріг – Запоріжжя;

Н-14 Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв км 70 – км 153;

Відновлено рух автотранспорту на всіх автодорогах державного та регіонального значення. Залишається ускладнений проїзд на дорогах місцевого значення.

Миколаївська область – закрито рух для вантажних, великовагових та великогабаритних транспортних засобів на автодорогах державного та регіонального значення:

М-13 Кіровоград-Платонове (на Кишинів),  км 76+432 – км 157+216

Н-11 Дніпропетровськ-Миколаїв (через Кривий Ріг), км179+570 – км  329+535

Н-14 Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв, км 153+196 – км 245+237

Рух для вантажних, великовагових та великогабаритних транспортних засобів по всіх а/д загального користування області закрито.

Відновлено рух легкового транспорту на автодорозі державного значення:

Н-11 Дніпропетровськ – Миколаїв.

На автомобільних дорогах загального користування проводяться роботи по розчищенню від снігових валів.

Одеська область – закрито  рух транспортних засобів на на   а/д:

М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, км 17+555 – км 55+550.

Обмежено рух для вантажних, великовагових та великогабаритних транспортних засобів по всіх а/д загального користування області;

М-13 Кіровоград – Платонове (на Кишинів);

М-15 Одеса – Рені (на Бухарест);

М-16 Одеса – Кучурган (на Кишинів);

Р-72 КПП «Старокозаче» – Білгород-Дністровський.

Відновлено рух легкового транспорту на автодорозі державного значення:

Р-70 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші – /М-15/ , км. 0+000 – 104+570  та  під’їзд до порту Іллічівськ.

Полтавська область – відновлено рух автотранспорту на автодорогах державного та регіонального значення. Залишається ускладнений проїзд на дорогах місцевого значення.

Підрозділами ДСНС в даних областях в цілодобовому режимі організовано чергування техніки підвищеної прохідності на основних автошляхах держави для оперативного вивільнення людей із транспортних засобів, які потрапили в снігові перемети, їх транспортування до пунктів обігріву, найближчих населених пунктів.

З початку ускладнення погодних умов надано допомогу у вивільнені 3 тис. 220 автотранспортних засобів (за добу 145) та надано допомогу 6 тис. 285 особам (за добу 277).

Протягом 21 січня аварійними бригадами обленерго проводилися роботи по відновленню електропостачання населених пунктів, які були знеструмлені в ніч з 17 на 18 січня внаслідок складних погодних умов (пориви вітру, налипання снігу та обледеніння), через спрацювання систем захисту ліній електропередач.

Станом на 8 год. 22 січня залишаються знеструмленими 55 населених пунктів у Херсонській області.

В Одеській та Миколаївській областях електропостачання населених пунктів відновлено.

До відновлення енергопостачання населених пунктів залучені бригади обленерго.

Всього до ліквідації наслідків негоди залучено 2471 чол. та 1258 од. техніки, у тому числі: від  ДСНС – 393 чол. і 108 од. техніки, від Укравтодору – 1799 чол. і  1062 од. техніки та від Укренерго – 279 чол. та 88 од. техніки.

Відповідно до інформації Українського гідрометцентру 22 січня вдень в Україні місцями невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура 5-14°, на Закарпатті, півдні Одещини та Криму 1-6° морозу.  По Києву та області місцями невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура по області 5-10°, у Києві 7-9° морозу.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *