Чорна бухгалтерія Корбана. Документи

У п’ятницю, 22 січня 2016 року, під час брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України В. Куценко та слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ М. Макєєв повідомили окремі подробиці кримінального провадження, пов’язаного з діяльністю особливо небезпечної злочинної організації, яка, зокрема, займалась розкраданням коштів в особливо великих розмірах, викраденням людей і транспортних засобів тощо.

Вся інформація, озвучена на брифінгу, була надана виключно з дозволу прокурорів та слідчих, які безпосередньо розслідують це кримінальне провадження та здійснюють процесуальне керівництво в ньому.

За словами прокурора Генеральної прокуратури В. Куценка, вказана ОЗГ, яку, ймовірно, очолював Г. Корбан, прикриваючись патріотичними гаслами, зловживаючи довірою людей, в часи, коли вся країна об’єднувалась у волонтерські організації, патріотичні рухи з метою допомоги українським військовим на Сході України, здійснювала ряд серйозних економічних злочинів. За матеріалами слідства, фінансування ОЗГ відбувалась паралельно з фінансуванням окремих політичних проектів з єдиних джерел, і дуже важко розділити, які з цих коштів направлялися на фінансування злочинної організації, а які на виборчу кампанію або потреби окремих громадських чи політичних організацій. «У всіх цих проектів були спільні керівники, які розпоряджалися мільйонними коштами, фінансуючи незаконні оборудки у той час, коли країна фактично перебувала і перебуває у стані війни», – наголосив В. Куценко.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *