На Херсонщині за отримання майже 15 тисяч гривень хабара затримано двох осіб

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Херсонській області затримали директора відділення пошти та посередника. За підписання договору комісії про закупівлю товарів, посадовець вимагав від представників товариства щомісячний “відкат”.

За матеріалами щодо вимагання неправомірної вигоди директором Херсонської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку, зібраними працівниками УЗЕ, слідчим управлінням (СУ) ГУНП України в Херсонській області відкрито кримінальне провадження за статтею 368 Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів працівники поліції встановили, що за отримання товариством перемоги в конкурсних торгах та укладання з ним договору комісії на закупівлю товарів продуктової групи за рахунок бюджетних коштів, посадовець вимагає “відкат”. Представники товариства щомісячно повинні сплачувати йому 10 відсотків від одержаного прибутку від їх продажу.

Директор дирекції поштового зв’язку та товариство уклали вищевказаний договір на суму близько 4 мільйонів гривень. На даний час товариством поставлено на об’єкти державного підприємства продуктів харчування на загальну суму 491 тисячу гривень.

Відповідно до підписаних актів виконаних робіт ДП перерахувало кошти за товар на суму майже 148 тисяч гривень. За попередньою домовленістю, 10 відсотків від перерахованої суми представник товариства повинен віддати посадовцю. Проте, щоб убезпечити себе та уникнути відповідальності, посадовець отримував гроші через посередника.

Загальна сума “відкату” становила понад 40 тисяч гривень.

Так, сьогодні, 21 січня під час отримання першого траншу грошей для директора дирекції пошти, працівники Управління захисту економіки та СУ Національної поліції України в Херсонській області затримали посередника. У чоловіка вилучено майже 15 тисяч гривень, одержаних від представників товариства.

Обидва затримані місцеві мешканці, посередник 1978 року народження та посадовець 1968 р.н.

За одержання неправомірної вигоди зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи, а також оперативні заходи та слідчі дії, спрямовані на встановлення інших фактів злочинної діяльності затриманих осіб.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *