Запорізькі поліцейські розкрили розбійний напад на фермерське господарство

Працівники запорізької поліції розшукали та затримали на території Херсонської області підозрюваних у скоєнні розбійного нападу. Двом учасникам нападу вже повідомлено про підозру.

29 грудня о 21 годині до Кам’янсько-Дніпровського відділу поліції ГУ НП у Запорізькій області надійшло повідомлення від керівництва фермерського господарства в селі Новодніпровка. Адміністратор заявила, що близько 17.30 троє невідомих чоловіків в масках увірвались на територію підприємства та, загрожуючи предметом, схожим на пістолет, зв’язали скотчем 57-річного сторожа і заволоділи двома тракторами МТЗ-82. Сума збитків, за підрахунками підприємства, сягає 400 тисяч гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).

На місце пригоди негайно виїхало керівництво Кам’янсько-Дніпровського відділення поліції та слідчо-оперативна група.

Приблизно через півгодини після скоєного дільничний інспектор поліції, який знаходився на території свого обслуговування, на полі села Заповітного побачив два невідомі трактори. Не гаючи часу, дільничний на своєму службовому автомобілі «ВАЗ 2107» направився до тракторів. Наблизившись, працівник поліції увімкнув аварійну сигналізацію та вийшов з автівки. В цей час один з тракторів несподівано почав рух та скоїв наїзд на «Жигулі» дільничного. Дільничний інспектор підбіг до другого трактору, скочив на сходини та намагався відчинити двері кабіни, але водій замість зупинки тільки прискорив рух. В результаті працівник поліції не втримав рівновагу, впав на землю та пошкодив руку.

Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Через дві години поліцейські в полі виявили один з викрадених тракторів.

Працівники поліції зосередили зусилля на пошуках зловмисників та другого транспортного засобу.

Комплекс оперативно-розшукових заходів, злагоджена та професійна робота оперативників вивела їх на слід нападників. З’ясувалося, що до скоєння згаданих кримінальних правопорушень причетні четверо громадян, раніше неодноразово засуджених за корисливі злочини. Всі вони – жителі Херсонської області віком від 21-го до 39-ти років. Організатор кримінального заходу, 1976 року народження та його 29-річний «помічник» затримані колегами з херсонської поліції за серію розбійний нападів на території Херсонської області. А молодші учасники групи, 1994 та 1990 років народження потрапили до рук запорізьких правоохоронців.

Останній тільки виконував роль водія та надавав своє авто для пересування всіх учасників нападу, а от 21-річний молодик чинив активні дії і знаходився за кермом трактору. Він не тільки не реагував на законні вимоги дільничного інспектора поліції, а й переїхав службову автівку поліцейського. В результаті чого ремонту вона не підлягає.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Стосовно першого обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, другого підозрюваного взяли під варту.

Директор підприємства «Племзавод Степовий» Анатолій Волков, на території якого дільничний інспектор під час виконання своїх службових обов’язків намагався припинити кримінальне правопорушення та затримати зловмисників «ціною» свого службового автомобіля, не залишився осторонь. Він передав дільничному у постійне користування службову автівку «Нива шевролет» з побажаннями подальшої сумлінної та плідної праці.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *