На Сумщині листоноша привласнила чужі гроші

Більше 3 000 гривен чужих коштів розтратила 41-річна працівниця одного з відділень зв‘язку Ямпільського району. Гроші призначались для відшкодування витрат на придбання скрапленого та твердого палива для сільських жителів.

Компенсація за придбане паливо пенсіонерам було нараховане та мало прийти ще з вересня 2015 року. Звісно, пенсіонери очікували на ці гроші. Державна допомога на опалення була більш ніж доречною. Проте минав час, а листоноша, яка розносила людям пенсії та соціальну допомогу, лише розводила руками: грошей, мовляв, поки що немає, самі розумієте – ситуація в державі скрутна, тож і з виплатами також сутужно. Літні люди вірили, і навіть не здогадувались, що їхні гроші не тільки уже отримані, а й витрачені спритною жіночкою на власні потреби.

«Невідомо, чи отримали б назад свої гроші обдурені жителі Ямпільського району, якби про оборудки поштарки не дізналися наші оперативники, – коментує ситуацію начальник Ямпільського відділення поліції Костянтин Боборов. – Ми звернулися до місцевого управління соцзахисту населення з відповідним запитом, і вони підтвердили виділення коштів пенсіонерам, котрі, тим не менше, грошей так і не отримали. Під час перевірки з‘ясувалося, що листоноша підробила підписи отримувачів допомоги у відповідній відомості. А гроші, призначені для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива, привласнила та використала на власні потреби».

Щодо працівниці відділення зв‘язку відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні».

Громадянці загрожує чималий штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *