На Полтавщині чоловік розкопав частину гвинтівки та відреставрував її

За місцем мешкання 63-річного мешканця Кобеляцького району правоохоронці вилучили відреставровану частину гвинтівки з ударно-спусковим механізмом.

На території Полтавської області триває спеціальна оперативно-профілактична операція “Зброя та вибухівка”. Метою проведення цієї операції є виявлення та вилучення із незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

У рамках операції працівники Кобеляцького відділу поліції провели санкціонований обшук за місцем мешкання 63-річного чоловіка. У господарській будівлі правоохоронці виявили та вилучили частину гвинтівки з ударно-спусковим механізмом, яка знаходиться в робочому стані.

Зі слів власника стало відомо, що гвинтівку він відкопав у кар’єрі в 2014 році. Приніс додому, реставрував та залишив для самозахисту. Окрім зброї відкопав ще декілька металевих предметів.

По факту вилучення зброї працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. За скоєне законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *