У Херсоні затримана група шахраїв

Жертвами шахраїв стали близько 70 чоловік з різних регіонів України. Зловмисники розміщували у мережі Інтернет оголошення про працевлаштування за кордоном у фірмах, які займалися продажем риби. За свої послуги просили від тисячі доларів США. Після підписання фіктивних договорів заявники так і не отримували викликів на роботу. Загалом, зловмисники заволоділи маже двома мільйонами гривень довірливих українців.

Лише в Херсонській області зловмисники ошукали близько 25 чоловік. Працівники Херсонського відділу поліції спільно з Комсомольським відділенням поліції встановили, що з липня по жовтень 2015 року троє шахраїв орендували в Херсоні офіс та діяли нібито від імені відомої фірми з працевлаштування за кордоном. Вони зробили підроблені ліцензії, договори та інші документи. Жителям інших регіонів України вони надсилали договори по електронній пошті, а потерпілі переводили гроші на їх банківський рахунок. Одразу після оформлення договору шахраї ще деякий час спілкувалися з потерпілими, вигадували різні версії тимчасової відсутності вакансій, а потім взагалі не виходили на зв’язок.

Зловмисників затримали у Херсоні. Їм від 25 до 32-х років, усі жителі Херсона, ніхто з них не судимий. Наразі вони заарештовані. Зі слів шахраїв, гроші вони витратили на купівлю автомобілів та відпочинок за кордоном.

Відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *