На Херсонщині прикордонників підозрюють у вимаганні та отриманні хабарів

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють трьох працівників прикордонної служби у систематичному вимаганні та отриманні хабарів. За безперешкодне переміщення через кордон України з тимчасово окупованої території АР Крим посадовці вимагали з водіїв від 100 до 300 доларів США.

Під час проведення оперативних заходів працівники Управління захисту економіку (УЗЕ) Національної поліції України спільно з СБУ і прокуратурою встановили, що працівники митниці за проїзд автомобілів через кордон України з тимчасово окупованої території півострова на пропускних пунктах вимагають у водіїв гроші. “Данину” сплачували ті водії, автомобілі яких придбані на території АР Крим, мають українську реєстрацію, але на момент проїзду через контрольний пункт відсутні так звані “генеральні” довіреності. Ціна за проїзд одного транспортного засобу коливалась від 100 до 300 доларів США.

Відповідно до чинного законодавства України довіреність на транспортний засіб не є обов’язковим документом. Водій повинен мати при собі свідоцтво про реєстрацію та посвідчення водія.

За зібраними матеріалами прокуратура області відкрила кримінальне провадження за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів задокументовано факти вимагання та отримання грошових “винагород” прикордонниками. У день проведення процесуальних дій працівники прикордонної служби отримали хабарів на суму 700 доларів США та 2,3 тисячі гривень.

Під час проведення санкціонованого обшуку, у спеціально створеному прикордонником тайнику працівники УЗЕ та СБУ виявили та вилучили 100 доларів США та 2,3 тисячі гривень, також грошові кошти були знайдені і у ще двох працівників, отримані ними напередодні від водіїв.

Всього у ході проведення обшуку виявлено та вилучено 960 доларів США, понад 8 тисяч гривень та 17 тисяч російських рублів.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *