Обстановка в районі проведення АТО станом на 18 січня 2016 року

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 17 січня ц.р. здійснено 48 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів та БМП-2, з них: 19 – Луганське, Зайцеве, Новгородське, Троїцьке, Майорськ, Новоселівка, Верхньоторецьке (Слов’янський напрямок); 21 – Авдіївка, Мар’їнка, шахта Бутовка, Опитне, Піски (Донецький напрямок); чотири – Старогнатівка, Гранітне (Волноваський напрямок); чотири – Водяне, Талаківка (Маріупольський напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Старомихайлівка, Заїченко, Ясинувата, Докучаєвськ та Тернівка забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів, танків, 100-мм протитанкових гармат “Рапира”, САУ та 122-мм РСЗВ “Град”.

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

підвищенні боєздатності та підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння. Триває підготовка до проведення на полігоні у районі Торезу показового батальйонного тактичного навчання 3 окремої мотострілецької бригади;

логістичному забезпеченні підрозділів. На озброєння з’єднань і частин противника продовжується постачання нової та відновленої техніки з території Російської Федерації. Здійснюється поповнення запасів боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та матеріально-технічних засобів на складах 1 та 2 АК.

На тимчасово окупованих територіях Донбасу відмічається погіршення санітарно-епідеміологічної обстановки. Зафіксовано масові випадки захворювання особового складу на пневмонію:

після ротації підрозділів на передових позиціях захворювання виявлено у 70% військовослужбовців;

у Горлівці від пневмонії померло понад 50 осіб.

Крім того, у Донецьку серед військовослужбовців 1 АК виявлено розповсюдження інфекційного захворювання, тип та походження якого лікарі визначити не можуть (до медичних закладів звернулось понад 50 осіб).

Проблема загострюється через нестачу лікувальних засобів та кваліфікованого медичного персоналу.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *