На Буковині з хабаром у 700 доларів США затримали начальника військово-облікового бюро сільради

За вирішення питання щодо звільнення від служби в Збройних Силах України посадовець вимагала грошові кошти. Під час отримання другого траншу керівника затримали.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України в Чернівецькій області встановили, що начальник військово-облікового бюро сільради вимагає у місцевого мешканця грошові кошти у сумі 700 доларів США. За визначену нею суму допоможе його родичу 1999 року народження щодо звільнення його від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України за станом здоров’я.

Отримання хабара проходило у два етапи.

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели комплекс слідчо-оперативних заходів, що підтверджують отримання посадовцем сільради першого траншу у розмірі 200 американських доларів.

Під час отримання другої частини хабара працівники УЗЕ, військової прокуратури та СБУ затримали начальника бюро в службовому кабінеті. У 48-річної зловмисниці правоохоронці вилучили отримані нею грошові кошти в суму 500 доларів США.

Військовою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Начальникові військово-облікового бюро сільради загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *