Прикордонники вимагали від громадянина Туреччини 1000 доларів США

Прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону України спільно із співробітниками УСБУ в Запорізькій області затримано двох офіцерів Бердянського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Установлено, що майор і капітан за попередньою змовою вимагали від громадянина Туреччини неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США. Останній порушив законний термін перебування на території нашої країни, і саме для вирішення питання щодо сприяння у перетині державного кордону і не перешкоджання у подальшому його перебування в Україні прикордонники вимагали таку суму.

Першу частину хабара вони одержали в жовтні минулого року, а залишок – 750 доларів США – змушували іноземця віддати під загрозою депортації з території України.

Під час передачі решти неправомірної вигоди зловмисників затримано. Грошові кошти, одержані ними в якості хабара, вилучено.

Крім того, в службовому кабінеті одного з офіцерів також виявлено грошові кошти, передані раніше громадянином Туреччини.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *