Обстановка в районі проведення АТО станом на 14 січня 2016 року

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. На фоні проведення у Мінську зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні, противник значно збільшив інтенсивність вогневого впливу на сили АТО. 13 січня ц.р. здійснено 69 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 120/82-мм мінометів, з них: 30 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Новоселівка, Троїцьке (Слов’янський напрямок); 39 – Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок). Відбулось бойове зіткнення у районі Луганське.

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Красний Партизан та Донецьк забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків та артилерійських систем калібром понад 100-мм (танки та САУ).

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

посиленні/ротації передових підрозділів на Сєвєродонецькому, Волноваському та Маріупольському напрямках;

веденні розвідки сил АТО на Сєвєродонецькому, Слов’янському та Донецькому напрямках;

підвищенні боєздатності та підтриманні російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння;

інженерному обладнанні місцевості на Маріупольському напрямку;

логістичному забезпеченні.

Криміногенна ситуація на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей залишається складною та має тенденцію до подальшого загострення. При цьому, значна частина злочинів здійснюється як рядовим, так і командним складом противника у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, групою військовослужбовців (три особи, у т.ч. офіцер у званні “лейтенант”) зі складу одного з полків 1 АК здійснено збройний напад на помешкання цивільних осіб з метою пограбування. Командуванням підрозділу вживаються заходи з приховування зазначеного інциденту.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *