Аварія в Києві

Винуватець ДТП перебуває на стаціонарному лікуванні в одному з державних лікувальних закладів. 13 січня 2016 року водієві повідомлено про підозру в учиненні вказаного злочину.

9 січня 2016 року о 14.00 на вулиці М. Раскової у м. Києві автомобілем «МЕRСЕDЕS» скоєно наїзд на двох пішоходів, внаслідок чого одна особа загинула, а іншій спричинено тілесні ушкодження.

Цього ж дня Головним управлінням Національної поліції у м. Києві розпочато кримінальне провадження, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

На цей час в провадженні отримано ряд доказів, які свідчать про ймовірне керування транспортним засобом водієм у хворобливому стані, тобто на порушення вимог п. 2.9 Правил дорожнього руху.

Зокрема безпосередньо перед наїздом на пішоходів та будівлю вказаний автомобіль рухався з невеликою швидкістю та після короткочасного зниження швидкості відбулося раптове прискорення. Крім того, після наїзду на перешкоду колеса автомобіля тривалий час продовжували обертання, що призвело до руйнації шин.

З огляду на викладене 13 січня 2016 року водієві повідомлено про підозру в учиненні вказаного злочину.

Наразі твердження, що набуло розповсюдження в ряді засобів масової інформації, щодо переховування водія вказаного автомобіля в приватній клініці не відповідає дійсності.

Останній перебуває на стаціонарному лікуванні в одному з державних лікувальних закладів, що дасть змогу зафіксувати перебіг захворювання, об’єктивно визначити можливість проведення слідчих (розшукових) та процесуальних дій за його участю і обрання запобіжного заходу.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *