На Полтавщині у пасажира автобуса поліція вилучила близько сорока патронів

До чергової частини Зіньківського відділення поліції надійшло телефонне повідомлення про те, що невідома особа, їдучи в маршрутному автобусі «Полтава–Суми» в напрямку міста Зінькова, перевозить заборонені речі.

На території автостанції в місті Зіньків працівники поліції зупинили 27-річного раніше судимого жителя міста Полтава, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

При складанні адміністративного протоколу на вищевказаного громадянина за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 178 КУпАП, з письмового дозволу якого, було оглянуто його особисті речі.

Під час огляду особистих речей у громадянина було виявлено близько сорока предметів, схожих на бойові патрони калібру 5,45 мм до АК-74, та один, схожий на бойовий патрон калібру 7,62 мм до АК-47. Ці предмети працівники поліції вилучили й направили на експертизу до Полтавського НДЕКЦ МВС України.

По цьому факту відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *