Обстановка в районі проведення АТО станом на 11 січня 2016 року

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 10 січня ц.р. здійснено 21 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів та танків, з них: 12 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Ленінське, Новгородське, Троїцьке (Слов’янський напрямок); сім – Опитне, Піски, шахта Бутовка (Донецький напрямок); один – Старогнатівка (Волноваський напрямок); один – Широкине (Маріупольський напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Стаханов та Моспине забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків та CАУ.

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

перегрупуванні/посиленні передових підрозділів на Сєвєродонецькому та Слов’янському напрямках;

підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння;

прихованому розміщенні забороненого Мінськими домовленостями озброєння на Сєвєродонецькому, Донецькому та Маріупольському напрямках;

інженерному обладнанні місцевості на Слов’янському та Волноваському напрямках;

проведенні планових заходів бойової підготовки.

Рівень морально-психологічного стану противника залишається на низькому рівні. Відмічені чергові випадки кримінальних злочинів, здійснених особовим складом російських окупаційних військ:

8 січня ц.р. у Єнакієве групою військовослужбовців (п’ять осіб) одного з підрозділів 1 АК, який дислокується у Донецьку, здійснено збройний напад та пограбовано автомобільну газозаправну станцію;

9 січня ц.р., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, командир взводу мотострілецького з’єднання 1 АК застрелив свого підлеглого. З метою приховування вказаного інциденту від вищого командування та дискредитації української сторони, факт загибелі військовослужбовця планується висвітлити як наслідок обстрілу силами АТО.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *