У Результаті огляду салону автомобіля – знайдено озброєння, наркотики та кайданки

Звернувши увагу на транспортний засіб, водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху, поліцейські виявили в салоні наркотики, холодну зброю, патрон, саморобні вибухові пакети та спецзасіб.

Вночі з 30 на 31 грудня 2015 року увагу наряду патрульної поліції привернув автомобіль, який стояв в зоні дії пішохідного переходу по вул. Кірова на території Ленінського району. На транспортному засобі були включені аварійні сигнали, тому правоохоронці вирішили з’ясувати причину зупинки та, у разі необхідності, надати допомогу.

 

Водія в салоні не було, але молодик, що представився поліцейським, як пасажир, запевнив, що просто зараз власник автомобіля повернеться.

Екіпаж вирішив почекати, а доки не прийшов керманич, старший наряду, присвітивши ліхтариком, оглянув салон транспортного засобу. Увагу правоохоронця привернув поліетиленовий пакуночок, що лежав біля сидіння водія. Попрохавши пасажира передати згорток, поліцейський виявив, що це – речовина рослинного походження зеленого кольору, ззовні дуже схожа на наркотичний засіб.

Ані пасажир, ані 25-річний керманич не змогли пояснити походження “знахідки”. Спочатку вони запевняли, що це, скоріш за все, харчові спеції, а потім – що ця річ належить незнайомцям, яких нібито нещодавно автовласник підвозив.

 

На місце події приїхала слідчо-оперативна група Ленінського відділу ГУНП в Миколаївській області. Оглянувши салон автомобіля більш детально, правоохоронці вилучили та виявили сигарету, набиту тютюном, змішаним з речовиною, схожою з тою, що знаходиться у знайденому пакеті, метальний ніж, патрон 16 калібру, два саморобних вибухових пакетів та спецзасіб, що використовується у діяльності правоохоронців – кайданки.

 

Слідчим відділенням розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.309 КК України “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”, санкція якої передбачає накладання штрафних санкцій у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Вилучене направлено для проведення експертиз, за результатами яких будуть прийняті подальші рішення.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *