Обстановка в районі проведення АТО станом на 2 січня 2016 року

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. Противником здійснено 42 обстріли зі стрілецької зброї гранатометів та 120/82-мм мінометів, з них: 19 – на Слов’янському, 21 – на Донецькому та два – на Маріупольському напрямках.

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Катеринівка та Горлівка забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків і артилерійських систем.

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

перегрупуванні/посиленні підрозділів на Сєвєродонецькому, Слов’янському та Маріупольському напрямках;

підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння;

веденні розвідки сил АТО на Новоайдарському напрямку;

інженерному обладнанні переднього краю оборони на Волноваському напрямку.

Під час святкування Новорічних свят у підрозділах противника відмічені чергові факти низького рівня дисципліни і морально-психологічного стану. Через надмірне вживання алкогольних напоїв в 3 окремій мотострілецькій бригаді та 9 окремому мотострілецькому полку дві особи загинули та було загублено автомат. Крім того, двоє озброєних бойовиків 14 батальйону територіальної оборони (Алчевськ) самовільно залишили бойові позиції та вдалися до втечі. Загалом серед особового складу 1 та 2 АК збільшилась кількість звернень до медичних закладів зі скаргами на побутові травми, отруєння, отримання тілесних ушкоджень, ножових та вогнепальних поранень, у т.ч. через застосування вогнепальної зброї між собою.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *