Обстановка в районі проведення АТО станом на 1 січня 2016 року

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 31 грудня 2015 року противник здійснив 22 обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів, з них: один – Щастя (Новоайдарський напрямок); один – Золоте (Сєвєродонецький напрямок); чотири – Троїцьке, Луганське, Новгородське (Слов’янський напрямок); 16 – Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски (Донецький напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Комуна та Макіївка забороненого Мінськими домовленостями озброєння – САУ.

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

перегрупуванні/посиленні передових підрозділів на Сєвєродонецькому, Донецькому та Волноваському напрямках;

підтриманні угруповання російських окупаційних військ (у т.ч. підрозділів регулярних ЗС РФ) у готовності до негайного задіяння;

прихованому розосередженні підрозділів, озброєння та військової техніки у забороненій зоні на Новоайдарському, Слов’янському та Донецькому напрямках;

доукомплектуванні підрозділів 1 та 2 АК озброєнням та військовою технікою, їх логістичному і медичному забезпеченні.

Відмічені чергові факти непокори командуванню російських окупаційних військ. З метою роззброєння особового складу групи спеціального призначення “Троя” т.зв. “МГБ ДНР”, який відмовився виконувати накази командування, до району Озерянівка (район на південний захід від Горлівка) перекинуто підрозділи зі складу 3 окремої мотострілецької бригади та 1 батальйону територіальної оборони 1 АК і “МГБ ДНР”. Також прибули представники прокуратури.

У підрозділах противника продовжується розкрадання паливно-мастильних матеріалів, які постачаються з РФ. Зокрема, за результатами перевірки у підрозділах 9 окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК виявлено значну недостачу палива. Командуванням полку дані факти приховувались. Розпочато розслідування. При цьому, з метою покриття нестачі пального було проведено повну заправку бойової техніки 1 мотострілецького та 3 стрілецького батальйонів полку, яке закуплене за розпорядженням “глави ДНР” О.Захарченка за “республіканські кошти”.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *