На Херсонщині в ДТП загинули два пішохода

29 грудня близько 20:15 в Генічеському районі сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої дві людини загинули. Трагедія трапилася на 9 км автодороги місцевого значення Генічеськ-Стрілкове. 27-річний водій автомобіля “Мерседес-Віто”, повертаючись додому в с. Щасливцево, не помітив двох пішоходів та здійснив на них наїзд.

За попередніми даними водій автомобіля на неосвітленій ділянці автодороги не обрав безпечної швидкості руху в результаті чого помітив пішоходів вже в останню мить і почав гальмувати лише після удару. Внаслідок пригоди 56-річна жінка та 52-річний чоловік від отриманих травм загинули на місці ДТП. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Водієві може загрожувати позбавлення волі строком до 10 років.

Супутнім фактором трагедії можливо є також те, що пішоходи були одягнені у темній одяг. Тому працівники поліції звертають увагу громадян на необхідність використання на одязі світловідбиваючих елементів – флікерів. При використанні флікера, водій має можливість побачити пішохода зі значно більшої відстані. Так, при русі автомобіля на швидкості 60 км/год водій побачить пішохода на відстані близько 25-30 метрів, а при використанні флікера – його світловідбивання буде помітно водієві за 130-140 метрів при ближньому світлі фар та за 350-400 метрів при дальньому світлі. Отже з використанням флікеру шансів, що трагедії не станеться, набагато більше.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *