На Хмельниччині поліція затримала на хабарі посадовця ДСНС

Він вимагав і через посередників отримав 11 тисяч гривень за вирішення питання щодо розміщення на ринку об’єктів торгівлі піротехнікою, а також за непритягнення до відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Хмельницькій області Національної поліції України встановили, що начальник одного з відділів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області за попередньою змовою з директором комунального підприємства Хмельницької міської ради та його заступником вимагають хабара.

Гроші призначалися за сприяння у вирішенні питання щодо розміщення на території ринку об’єктів торгівлі піротехнічними засобами, а також за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки.

Сьогодні, 31 грудня, працівники УЗЕ в Хмельницькій області Національної поліції України затримали посадовця разом з посередниками в момент одержання від приватного підприємця неправомірної вигоди в сумі 11 тисяч гривень.

Раніше за даним фактом прокуратурою Хмельницької області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання щодо затримання правопорушників в порядку ст. 208 КПК України.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *