Групова бійка переросла в стрілянину

В кафе, яке знаходиться в селищі Стрижавка, що поблизу Вінниці, виникла бійка. Аби припинити порушення громадського порядку, адміністрація закладу натиснула на кнопку тривожного виклику поліції охорони.

28 грудня вночі, близько другої години, на пульт централізованого спостереження надійшов сигнал «Тривога» з охоронюваного об’єкту. Наряд групи реагування Управління поліції охорони у Вінницькій області прибув на місце події за лічені хвилини.

Під час блокування об’єкту, дотримуючись заходів особистої безпеки, правоохоронці встановили, що в дворі вказаного закладу група невідомих людей у кількості 15-20 осіб порушувала громадський порядок – вчинила масову бійку.

Оцінивши ситуацію, старший наряду завдяки черговому УПО викликав на допомогу ще один наряд групи реагування та, відповідно до ст. 45 п. 3 Закону України «Про Національну поліцію», застосував щодо правопорушників речовину сльозогінної та дратівної дії «Терен-4 М» – для припинення даного правопорушення, що в подальшому викликало більш агресивну реакцію невідомих правопорушників.

Забіяки на зауваження працівників поліції не реагували, погрожували фізичною розправою, нецензурно висловлювалися, а згодом ще й кидались до співробітників наряду поліції охорони, намагались завдати їм тілесних ушкоджень.

Тому, відповідно до ст. 46 п.13 Закону України «Про Національну поліцію», попередньо зробивши попередження про застосування вогнепальної зброї, старший наряду використав табельну вогнепальну зброю, здійснивши один постріл вгору. Під час використання табельної вогнепальної зброї ніхто не постраждав.

Дії правоохоронців принесли результат – невідомі врешті припинили протиправні дії.

Власниця кафе висловила вдячність працівникам поліції охорони за професійну та оперативну роботу.

– Вже неодноразово поліція охорони доводить свою якісну роботу. Відвідувачам мого кафе можна не хвилюватися, адже наряд групи реагування прибуває за лічені хвилини. До переваг, на мою думку, можна віднести також те, що це озброєна охорона з сучасними автомобілями, – зокрема зазначила жінка.

На місце події також було викликано слідчо-оперативну групу Головного Управління Національної поліції Вінницької області. Свідків події опитали. Наразі за даним фактом триває слідство.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *