Поліцейські Маріуполя знайшли породіллю, яка віднесла своє немовля на смітник

Правоохоронці встановили, що жінка народила дитину у туалеті на робочому місці потайки від колег. Мати поклала дитя у пакет та попросила знайомого відвезти її додому. Дорогою жінка викинула пакет з малюком на смітник, нікому не сказавши про свій вчинок. Наразі мати двох дітей дає свідчення.

Правоохоронці виконали титанічну роботу зі встановлення особи породіллі. Були опитано тисячі людей, в першу чергу, мешканців будинків, розташованих поблизу місця події, вивчено і опрацьовано записи з камер відеоспостереження. Крім того, обійшли кожну квартиру за списками, отриманими від медиків про тих матерів, які приблизно у цей час народили дітей.

Як розповів начальник Жовтневого відділення Маріупольського відділу поліції Андрій Степанов, під час роботи було отримано інформацію щодо особи злочинниці. Нею виявилася 24-річна місцева мешканка.

Жінка пояснила, що того вечора під час зміни у розважальному закладі у неї раптово почалися пологи. Вона забігла до вбиральні, самостійно народила здорового хлопчика і загорнула його в пакет. Дівчина сказала, що погано себе почуває, і попросила колегу відвезти її додому. Проте умисно назвала не свою адресу, щоб позбутися «живого» пакунку.

Фігурантка вже має на вихованні дитину, якою займається за допомогою своїх батьків. Злякавшись додаткової відповідальності, зважилась на такий бездушний вчинок.

Нагадаємо, що 25 грудня поточного року близько другої години ночі пакунок з немовлям знайшла на сміттєвому майданчику місцева мешканка. Жінка проводжала гостей та почула дитячий плач. Загорнувши малюка у ковдру, вона викликала медиків та поліцію.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.135 «Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів щодо самозбереження в силу малолітства, старості, хвороби або внаслідок іншого безпорадного стану» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 2 років позбавлення волі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *