Намагаючись дискредитувати українських військових, бойовики піддали небезпеці представників ОБСЄ

Так, підконтрольний бойовикам інтернет-сайт з посиланням на одного з ватажків бойовиків Басуріна повідомив, що той потрапив під обстріл українських військових у районі Комінтернового разом з представниками ОБСЄ та російської сторони Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. «Випадково» разом з ними під обстрілами опинилися й представники російських мас-медіа, знімальна група ВГТРК.

Попередження про те, що бойовики готують провокації у цьому районі проти представників ОБСЄ, українська сторона зробила завчасно: «За наявною інформацією, проросійські терористи ОРДО намагались скерувати цей патруль СММ ОБСЄ у засідку, де під виглядом перевдягнутих у форму військовослужбовців ЗС України планували обстріляти та знищити представників Місії, звинувативши українських військовиків у порушенні ними Мінських домовленостей і нездатності нашої держави забезпечити належні умови для виконання СММ ОБСЄ своїх функцій у рамках наданого мандату».

Всі ці повідомлення – це черговий фейк, яким проросійські терористи намагаються спотворити реальну обстановку на лінії розмежування. Сьогодні станом на 15.00 у районі проведення АТО українська сторона взагалі не здійснила жодного пострілу, незважаючи на 14 провокаційних обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів у бік наших позицій.

До речі, як нещодавно заявляв цей же ватажок, він був дуже здивований бажанням ОБСЄ приїхати до Комінтернового одразу після оприлюднення інформації в українських ЗМІ про облаштування в населеному пункті позицій бойовиків з важкою технікою.

Тож ця провокаціє є ні чім іншим, ніж спробою «відбити бажання» представників ОБСЄ у подальшому приїжджати до Комінтернового та намаганням приховати всі ті злочини, які бойовики скоюють проти жителів Комінтернового та сусідніх населених пунктів.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *