На блокпості в Маріуполі затримано двох колишніх ув’язнених з документами “ДНР”

Співробітники поліції не допустили несанкціонованого проникнення в місто раніше судимих ​​осіб з окупованої території, які можуть виношувати злочинні плани. З метою попередження диверсійних дій та протидії злочинам співробітники поліції цілодобово несуть службу на стаціонарних і мобільних блокпостах регіону. Ретельні перевірки на автошляхах області та в пунктах пропуску щодня дають позитивні результати.

Так, на блокпості в Маріуполі поліцейські затримали двох громадян 49 і 26 років. При перевірці документів у чоловіків було виявлено ​​довідки про звільнення з місць позбавлення волі. Документ був виданий співробітниками виправної колонії м. Макіївки, що знаходиться на окупованій території.

Обидва затриманих – жителі Маріуполя, які отримали свої строки ще до початку військових дій і поверталися додому після «відсидки». Старший з них свого часу був засуджений Орджонікідзевським районним судом до 7 років позбавлення волі за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. Молодший отримав термін за крадіжку і був засуджений до 3,5 років позбавлення волі. Однак за зразкову поведінку був звільнений умовно-достроково.

Наразі обидва затриманих передані співробітникам територіальних підрозділів поліції. Після проведення необхідних перевірок колишні ув’язнені будуть поставлені на профілактичний облік в поліції за місцем проживання.

Крім того, співробітниками сектору організації діяльності блокпостів Слов’янського відділення поліції виявлено особу, яка має зв’язки з бойовиками. При перевірці документів чоловіка 1976 року народження встановлено, що він підтримує зв’язок з учасниками незаконних збройних формувань.

За добу співробітники поліції перевірили понад 280 одиниць вантажного транспорту. Припинено нелегальні перевезення металобрухту та пшениці вагою близько 21,5 тонни. Усі виявлені факти внесені до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про скоєні кримінальні правопорушення та інші події. Проводяться перевірки.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *