На Закарпатті умовно засуджений вистежував дітей біля школи і грабував їх. Відео

Мукачівські правоохоронці затримали 23-річного грабіжника, який вистежував своїх «жертв» біля школи, чекав слушного моменту – і грабував. Так жертвами молодика стали двоє дітей та 59-річна місцева жителька. Поліцейські вистежили і затримали злодія.

Перший грабунок мукачівець скоїв 18 грудня посеред білого дня на території школи. Третьокласник на перерві вийшов на подвір’я, щоб послухати музику, до нього підбіг незнайомець і вирвав з рук брендовий телефон, вартістю близько п’яти тисяч гривень.

Наступного дня із заявою про пограбування до Мукачівського відділу поліції звернулася 59-річна місцева жителька. Заявниця розповіла, що невідомий вирвав з її рук сумочку. В боротьбі за сумку, зловмисник, кілька метрів проволік за собою жертву, яка намертво тримала свою річ. Жінка опинилася на асфальті. Злочинець спершу відбіг, а потім повернувся і забрав сумку, в якій були документи, особисті речі громадянки та 56 гривень.

Останній «подвиг» мукачівець здійснив учора увечері. 10-річна Даринка п’ятикласниця поверталася зі школи після занять на групі подовженого дня і подзвонила мамі, аби повідомити, що виходить зі школи і чекатиме її неподалік. На цьому телефонна розмова й обірвалася… Невідомий у чорному капюшоні вирвав з рук дівчинки модний мобільний телефон і шмигонув у невідомому напрямку. Коли мати Даринки приїхала, вони одразу звернулися до поліції.

Правоохоронці вже вивчали попередні випадки і, завдяки відеозаписам із камер стеження, змогли встановити особу зловмисника. Правоохоронці впізнали злодійкуватого молодика на відео. Грабіжником виявився 23-річний житель Мукачева, який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності і наразі перебуває на випробувальному терміні за крадіжку.

На жаль, умовно засуджений так і не скористався шансом на виправлення, який дав йому суд, і знову став на криву стежку. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці впевнені, що за допомогою відеотехніки не тільки в Мукачеві, а й в інших містах регіону вуличні грабежі, хуліганства та розбійні напади можна звести до мінімуму. І від того, скільки таких камер буде встановлено в громадських місцях у кожному місті, залежатиме якість і ефективність роботи поліцейських у боротьбі з вуличною злочинністю і, зокрема, з майновими злочинами.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *